Пирин Гоце Делчев

Пирин ГД с петгодишен план за развитие на клуба

Новото ръководство на Пирин ГД продължава с амбициозния си план за възраждане на футбола в града. Неврокопчани ще зимуват на осмо място в Югозападната Трета лига.

 

"Хванали сме се на доброволни начала. Събрали сме се ентусиасти, нямаме финансов интерес. Просто искаме да върнем славата на футболния клуб. Малко е трудно, но засега успяваме. Заварихме едно нищо и от А областна група създадохме добър колектив, който да се бори за място в горната половина на Трета лига. А апетитът идва с яденето. Ако нещата потръгнат, защо да не атакуваме и място в професионалния футбол, за да вдигнем още повече нивото", каза президентът на клуба Димитър Коршумов, който ръководи Пирин отлятото.

 

"Основна цел е да развием школата. Искаме да изкарваме таланти, които да заиграят на по-високо ниво, дай Боже и в професионалния футбол. Идеята ни е да налагаме и млади специалисти, които да работят с децата и да ги изграждат", коментира още шефът на неврокопчани. Коршумов и екипът му са изготвили 5-годишен план за развитие на клуба.

 

"Стараем се да работим професионално. Идеята ни е 15-16-годишните да се опитваме да ги интегрираме в представителния отбор, откъдето да получат възможност за развитие в мъжкия футбол", допълни президентът. В момента в Пирин тренират 125 деца. Коршумов се надява да се намери инвеститор, който да помогне за разширяването на клубната база. Той благодари на общината, че подпомага финансово клуба, но призна, че се търсят и още спонсори.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK