Левски (Лом)

Кой стои зад успехите на сензацията Левски (Лом), чудото от Северозапада върви много усилено по стъпките на Кариана (Ерден)

Родната футболна действителност става все по-тъжна и по-тъжна с всеки изминал ден.

В началото на сезона русенските фенове претърпяха голям удар  след отказването на своя Дунав да играе във Втора лига, а сега хитът на сезона във втория ешалон Кариана Ерден прекратява съществуването си.

Поморие, Верея, Витоша Бистрица и други симпатични отбори също "приключиха" курса. Все пак хубавото е, че някъде надолу има малко светлинка в тунела и има един отбор, който определено показва, че има кадрови потенциал да стигне до сериозно ниво.

За начало Втора лига, а защо не и по-нагоре?

Левски (Лом) без съмнение е големият хит в Трета лига и прави впечатление с амбициите, играта си и твърдата ръка с която се действа там.

Отборът е лидер в Северозападната Трета лига и има преднина от 6 точки пред втория Севлиево, както и мач по-малко, така че при победа над дубъла на Етър тя ще стане 9 точки.

Какво знаем за Лом? До преди известно време футболните хора го знаеха като родния град на Мариян Огнянов, който по ирония на съдбата днес е голямата звезда на местния Левски.

Новият кмет на града Георги Гаврилов обеща, че ще възроди футбола в града и го прави с много бързи темпове. Текат ремонтни дейности на стадиона, има школа, има и класни футболисти в отбора, както и много опитен треньор в лицето на Благой Кръстанов.

Отборът привлече доказани имена като Рангел Абушев, Николай Христов, Раиф Мурадов, Кристиян Григоров, Диян Дълков, а зимната селекция ще бъде още по-впечатляваща, тъй като се търси сериозно надграждане и ще се вземат сериозни имена от Втора лига.

Бащата на кмета Георги Гаврилов - Гаврил Гаврилов, е мотора на отбора и се занимава с абсолютно всичко от спортно-технически план и го прави доста успешно. Действа с твърда ръка. Много строг, но и справедлив.

Благой Кръстанов направи перфектен колектив на който могат да завидят поне 90% от отборите в България и не случайно тимът се представя толкова шеметно.

Разбира се тук ще споменем и всички футболисти на тима, които имат голяма заслуга за резултатите, но от друга страна са им подсигурени перфектни финансови и кадрови условия. Мислят само за футбол. Нещо, което е възможно на все по-малко места за съжаление.

Има и още един човек, който има сериозна вина за развитието на отбора, а това е членът на УС- Наталия Стефанова, която движи по перфектен начин цялата административна работа.

Няма как да не споменем и феновете, които докато се позволяваше да има публика по стадиона подкрепяха неистово тима. 

Като цяло пътят на Лом напомня доста на този на Кариана с разликата, че отборът е общински, а не частен, и има всички предпоставки да го видим на високите позиции във Втора лига от догодина.

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK