Кариана (Ерден)

Веско Великов пред F24: В Ерден срещнах точни и коректни хора, отборът прогресираше постоянно през последните години

Треньорът на Кариана Веселин Великов заяви пред Football24.bg, че в клуба от Ерден е видял коректно отношение през цялото време и в крайна сметка оценява престоя си в него като положителен. 

Ерденчани ще преустановят участието си в професионалния футбол след последния мач от полусезона срещу Хебър и отборът ще се разпадне. Причината е здравословното състояние на собственика Милан Йосифов. 

"Разбрахме, че всичко ще приключи и ще ни разпуснат в четвъртък, преди мача срещу Струмска слава. Преди това се чуваха разни неща, но не обръщахме внимание на слуховете и гледахме да си вършим работата. Естествено, че не ни е приятно, но в крайна сметка и такива неща се случват. Момчетата не го приеха леко. На нас също ни е неприятно. Усилията, които хвърлихме в крайна сметка отиват на вятъра, но ситуацията е такава. За съжаление здравословното състояние на Бай Милан не е добро, както се писа в декларацията, и се взе това решение. Искам дебело да подчертая, че отборът не се разпуска по финансови причини, каквито писания видях. Всичко е много добре в това отношение и винаги всичко се е плащало точно и коректно!", обяви Великов пред нашата медия.

"Поех отбора още в първия му сезон във Втора лига. Помня, че тогава много хора ми казваха да не идвам тук, защото имало слаби футболисти и отборът не бил добър, както и, че нямал шанс да се спасим. Бях обаче шест месеца без работа и приех това предизвикателство. Срещнах коректност в лицето на президента Милан Йосифов, която е по време на целия ми престой в клуба".

"Човекът се е постарал да направи стадион, както и изкуствен терен за тренировки. За едно село на 10 км от Монтана има много добри условия за футбол. Миналият сезон бяхме 8-и, но първенството бе прекъснато заради пандемията. Бяхме много близо до петото място. Сега сме в тройката, а дори в момента на нашия разговор все още сме първи. Това показва, че отборът прогресираше постоянно през последните години".

"Показахме, че с характера и хъса на президента, мен и моя екип, както и на момчетата, нещата могат да се случат и се случват. Целта преди сезона бе място в четворката, а сега сме си гарантирало такова в тройката. Мисля, че изпълнихме желанието на ръководството".

"Има интерес към наши футболисти и от елита, и от Втора лига, но това е нормално. Все пак доста дъло време бяхме и лидери в класирането. Надявам се и аз да си намеря отбор естествено, но няма да бързам за никъде. Готов съм да изслушвам оферти, така че ще видим какво ще излезе". 

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK