Левски

11 играчи могат да си тръгнат от Левски лятото

Левски може да остане без 11 свои футболисти, ако от „Герена“ не положат усилия за подновяването на техните договори, пише „Топспорт“.

 

Поради несигурността през изминалото лято ръководството подписа краткосрочни контракти с голяма част от новите си попълнения. Така 90 процента от тях са с договори до 30 юни 2021 г. Става дума за Деян Иванов, Алекс Петков, Орлин Старокин, Матео Стаматов, Мартин Райнов, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Валери Божинов и Стивън Петков, като последният е под наем на „Герена“. Същото важи и за част от по-старите футболисти на тима - Станислав Иванов и Николай Михайлов.

 

Ако няма промяна в контрактите на изброените до края на годината, от януари те ще имат право да преговарят свободно с други отбори.

 

Към днешна дата е сигурно единствено, че Стаси най-вероятно ще напусне „Герена“ като свободен агент през лятото. Припомняме, че той отказа трансфер в германски и турски отбори, след като ръководството на „сините“ вече се беше разбрало за продажбата му. С това Станислав Иванов си навлече гнева на шефовете и в момента е отстранен от отбора. Преди това пък мениджърът на Стаси Джон Ингълс настояваше за мащабно увеличение на заплатата на крилото, докато течеше най-тежката финансова криза на „Герена“ и не се знаеше дали Левски няма да фалира. Логично „сините“ отрязаха шотландеца, а оттам стартираха проблемите между играча и шефовете.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK