Черно море Созопол

Халф на Черно море: Созопол е най-доброто място за моето развитие!

Преотстъпеният от Черно море на Созопол халф Лъчезар Йорданов сподели в интервю за „Дарик радио“, че за него този трансфер е добър, тъй като се надява да може да трупа повече игрови минути. Той е амбициран да се докаже в Черно море след завръщането си на „Тича“ след края на сезона. Йорданов разкри, че до 17 години е играл в школата на Морето“ като централен нападател. Според него трябва да подобри играта си в дефанзивен план.

 

 

Как се стигна до преотстъпването ти на Созопол?
-Още преди края на полусезона със старши треньора Илиан Илиев бяхме говорили, че е най-добре да отида някъде под наем. Просто изчаквахме да видим кои клубове ще проявят интерес към мен. Созопол беше един от заинтересованите клубове. Реших, че там е най-добре.

 

 

Имаше ли други възможности пред теб? Интерес от други тимове?
-Имах още 2-3 оферти, но прецених, че Созопол ще е най-добре за моето развитие.

 

 

Добър ход ли е това, че си преотстъпен и ще можеш да трупаш повече игрови опит?
-Първо ще видим дали ще играя. Всичко си зависи от мен. Ако получа шанс, ще е добре. За всеки млад футболист е хубаво да получава игрови минути, за да може да се развива. Идеята е да трупам игрови опит. Надявам се да се получи, но всичко зависи от мен.

 

Познаваш ли се с някого от момчетата в Созопол и ще играеш ли в контролата срещу Черно море в събота?
-Не, не се познавам. Зная само за Георги Радев, че е бил юноша на Черно море. Той много добре ме приветства, за което му благодаря. Не зная дали ще играе в събота в контролата срещу Черно море. Зависи от треньора какво ще прецени. Аз съм готов. Чувствам се добре. Ако ме пуснат, ще играя на 100 %.

 

 

Позицията, на която играеш е зад нападателя. Къде още според теб трябва да подобряваш играта си? В кой аспект трябва още да поработиш?
-Смятам, че трябва да наблегна на играта си в дефанзивен план. Но това се постига с течение на времето.Аз съм играл цял живот като централен нападател в юношите. Вече накрая към 17-18 годишен ме преквалифицираха в халф. Трябва да поработя в дефанзивен план, точно защото съм играл като нападател.

 

 

През 2018 дебютира за мъжкия тим на Черно море. Имаш участие в 5 мача. Какво не ти достига да пробиеш в първия отбор? Младостта ли е причината, или сериозната конкуренция на твоята позиция?

-В Черно море винаги е имало много силни футболисти, особено на моя пост в средата на терена. Жоро Илиев беше, като влязох в мъжкия отбор, Пепи Витанов, Патрик Андраде. Сега са Васко Панайотов и Стефан Велев. Това са все класни футболисти. Не е това причината, че съм юноша, да не играя. Просто още не съм стигнал тяхното ниво и заслужено те играят. Всичко зависи от мен. Да се развивам, да имам търпения, а като ми се даде шанс, да мога да го използвам.

 

 

Амбициран ли си да се докажеш в Черно море след като се върнеш от Созопол или виждаш друг път пред себе си?
-Разбира се. Аз съм варненец. От малък съм на стадиона още като фен. С удоволствие ще играя за Черно море, но ако не стане животът продължава. Но първата ми цел е Черно море.

 

 

Кой ти е любимият отбор в чужбина?
-Ливърпул. Още 12-13 годишен се запалих по Ливърпул заради Суарес, който тогава играеше там. Аз по това време играех като централен нападател и харесвах неговия стил на игра.

 

 

Кой е футболистът, играещ на твоята позиция, на когото симпатизираш?
-Тиаго от Ливърпул и Кевин де Бройне от Манчестър Сити. Те са двама уникални футболисти за мен и показател как трябва да се играе като халф.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK