Левски

Наско Сираков отказал оферта на Зингаревич

Левски е бил първи избор за футболна инвестиция в България на Антон Зингаревич, твърди "Тема спорт". Синът на руския милиардер Борис Зингаревич е искал да легитимира предстоящ бизнес и посредством клуба от "Герена" да се покаже в България.

 

Собственикът Наско Сираков обаче много бързо е охладил мераците на руския богаташ, след което той се е насочил към Ботев (Пловдив).

 

 

Причината е, че Левски вече стъпи на крака, а идеята на руснака е била не просто да спонсорира, а да придобие акции, каквито са постъпките му спрямо Ботев (Пловдив).

 

 

Самият Сираков заяви, че никога няма да продаде дела си от под 60 процента от акциите, и се надява да бъде последният собственик на Левски от този тип. Свободните близо 30 процента някой ден трябва да бъдат прехвърлени на Константин Папазов, който е обявяван като втория по големина акционер, без все още да е такъв. Останалите проценти са на дребни акционери, а 10 процента има Тръст "Синя България".

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK