Лудогорец

Наставникът на Лудогорец: Утрешният мач няма да спечели титлата

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че утрещният мач срещу ЦСКА-София няма да спечели първенството.

 

 

“Ние трябва да защитим мястото си в класирането и нашата игра. Най-важното е да изпълним нашите цели на терена. Ние тренираме и се подготвяме, за да спечелим“, коментира Дамбраускас.

 

 

„Играчите нямат нужда от допълнителна мотивация в този мач. След този мач остават още 12 мача. Утрешният мач няма да спечели първенството. Много е важен, но не забравяйте, че това не е финал на Купата. Жалко, че няма да има фенове на трибуните, защото няма да бъде същото без тях“, добави той.

 

 

“За нас треньорите е важно да имаме добри отношения помежду си. Знам, че Акрапович също е работил в Хърватия. Утре ще тестваме нашите отбори един срещу друг. След мача ще се поздравим. Аз като по-млад треньор мога да се науча от Бруно Акрапович. Той е оставил доста сериозна следа в България в Локомотив Пловдив и сега в ЦСКА“, продължи треньорът на Лудогорец.

 

“Винаги ще се стремим да сме от страната на силните и да поемаме инциативата. В шаха разчиташ само на себе си, но във футбола имаш отбор от хора, всеки със своите силни страни и проблеми. Мисля, че не можем да сравняваме футбола с шаха. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак играчите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха. Ако харесвате толкова много шаха, да направим една партия с Акрапович.“

 

 

“Мисля, че съм гъвкав в тактическо отношение и харесвам да променям тактиките по време на мача. Уважавам всички стилове на игра и всеки може да решава как да действа. Аз също съм играл с трима защитници“, допълни наставникът на българския шампион.

 

 

„За мен Лудогорец е отбор, който трябва да доминира, а не да мислим да не допуснем гол и след това дали ще вкараме. За да спечелиш лигата, трябва да се концентрираш във всеки един мач. Никой няма да ни даде двойни точки, ако спечелим утре”, каза още Валдас Дамбраускас.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK