Пирин Благоевград

Нов договор за Фийни, ще води Пирин и в елита

Мениджърът на Пирин Бл Уорън фийни ще води тима и при участието му в елита. Орлетата вече гледат в перспектива, след като са едноличен лидер във втория ешелон. Договорът на северноирландеца изтича през лятото, когато се очаква зелените да са спечелили промоция за Първа лига. Затова от ръководството ще побързат да предложат нов договора на Фийни, за да може той на спокойствие да работи за бъдещето участие в елита. Треньорът на орлетата дойде у нас в началото на 2020 година. В първите мачове представянето на тима не бе никак успешно, като дори имаше сериозни брожения за неговото освобождаване. Ръководството, в лицето на бившата шефка Ува Уорън, се застъпи за него и се вижда, че не са сбъркали. Пирин играе все по-уверено, а Фийни успя да сглоби солиден състав. 

 

"Когато дойдох имахме 27-30 играчи и трябваше да сглобявам отбор от 19 качествени състезатели. Сега вече имаме силен тим", коментира северноирландецът. 

 

Той и щабът му дори вече мислят за лятната селекция. Първо обаче ще се прецени кои играчи от настоящия тим ще заслужат място и за елита. Оставащите мачове до края на кампанията ще са лакмусът за мениджъра да прецени кои ще му свършат работа, Фийни е обявил, че има нужда от много малко подсилване през лятото. Ще се търсят най-вече крайни бранители.

 

В петък на орлетата предстои тежко гостуване на Созопол. И в този мач Пирин ще е без наказания си капитан Николай Бодуров, който бе санкциониран за 7 срещи заради червения си картон на старта срещу Хебър.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK