Етър Велико Търново

Етър пусна съвместна бира с Бритос – Шампионско пиво

Нова бира “Шампионско пиво” с марката и логото на “Етър” и производство на пивоварна “Бритос” от днес е в магазинната мрежа. Продуктът бе представен от председателя на УС на клуба Деян Куздов, члена на клубната управа Цветомир Бояджиев и оперативния директор на “Бритос” инж. Антон Ненов.

 

“Вече започнахме инициатива, с която искаме да скъсим дистанцията между футболния клуб и феновете, като искаме да им предоставим възможност да купуват продукти, с което могат да участват активно във финансирането на клуба. След месните деликатеси “Търновци” сега стартираме нов проект – създаването на бира под марката на “Етър” с името “Шампионско пиво”. Тя е по повод на идващата 30-а годишнина от шампионската титла. Неин автор е пивоварна “Бритос”, обяви Деян Куздов.

 

“За нас бе удоволствие да приемем идеята, защото и нашият колектив сме фенове на “Етър”. Разработихме рецепта за светло пиво лагер, със специфични качества като хмелов аромат, горчивина и плътност на вкуса. Тя ще бъде разпространявана в магазинната мрежа от фирма “Лайтс”, тъй като Светослав Тотев е член на клубната управа. Дизайнът бе изработен от клуба. Бутилките са от 330 мл, по-голямата част от приходите ще отиват в клуба, така и ние ще помогнем за развитието на “виолетовите”. Вярвам, че идеята ще се прегърне и бирата ще бъде приета от феновете”, заяви инж. Антон Ненов.

 

“Благодаря на “Бритос”, че откликнаха на това предложение. Футбол и бира е печелившата комбинация по цял свят. Грехота бе да нямаме общ продукт. На етикета има и част от шампионската снимка на “Етър”, клубната емблема, слоганът е “От фенове за фенове”. Убеден съм, че това ще бъде един успешен продукт. Жалкото е, че на стадион “Ивайло” още няма публика, но се надяваме, че скоро пак ще има публика и фензони пред стадиона, където бирата ще се предлага, във фенмагазина също”, коментира Цветомир Бояджиев.

 

От днес бирата “Шампионско пиво” вече е в магазинната мрежа, цената й е 1 лев. Пивоварната има бъдеща готовност и за нови разфасовки.

 

Просслужба на "Етър ВТ"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK