Спорт, Волейбол: ВК Сливнишки герой влезе в Суперлигата

Тимът на ВК Сливнишки герой (Сливница) се класира за финалите в Националната волейболна лига, побеждавайки и във втория полуфинал с категоричното 3-1 своят опонент от ВК Черноморец (Бяла), във Варна. Като финалисти младият тим на Мартин Стоев вече е част от Суперлигата, Сезон 2021/2022, тъй като и двата отбора от финала се класират в горната група.

 

Възпитаниците на треньора Мартин Стоев отново бяха безапелационникато дадоха само гейм на опитният си противник от Бяла, които взеха втората част ( 21 : 25, 25 : 10, 24 : 26, 25 : 27).

 

Срещата очаквано бе много интересна, като особено първата и третата част бяха изключително оспорвани, а двата отбора затвърдиха мнението, че са едни от най-стойностните във Втора лига, като сътвориха интересен и динамичен мач, с много интрига до последната точка.

 

 

В края на мача обаче победител трябваше да бъде само един и това бе отборът на Мартин Стоев. Само за шест години Мартин Стоев, изгради от нулата  селекция, направена само с една единствена цел – да бъдат победители. В последните три години обаче нещата придобиха истински професионален вид. И още тогава Мартин Стоев заяви – След три години сме в Суперлигата!

 

Почти всички (с изключенията на бай Стоян Стоев), тогава го погледнаха невярващо, смятайки думите му за химера. Отбор, създаден преди три години, в малък град като Сливница, без волейболна история, в най-висшето волейболно първенство на България!?!

 

След три години?!? Колко са били наивни…

 

Наивни са били, но това не е грях. Те просто не са имали насреща си толкова отдаден на спорта човек, чиято самоцел се равнява само на тази на изстреляна „крилата ракета“… Стоев вече имаше план, знаеше какво и как да направи, за да завладее сърцата на спортните хора в този малък град, и не само да ги завладее, а да повярват. Силно и безрезевно!

Подкрепян на 100% в действията си от кмета на гр. Сливница Васко Стоилков, както и от група сърцати и обичащи спорта местни бизнесмени, начело с г-н Илиян Тодоров (строителна компания IvBulid) и г-н Ивайло Кирилов (верига пицарии Pizza Janny), още от първият ден от създаването на клуба Стоев разполагаше с картбланш, която му даде спокойствие, даде му възможност да разгърне своя невероятен потенциал на треньор, така както го бе правил преди години с Националният тим на България мъже, и последните години с младежките гарнитури на родният ни волейбол.

 

Да, вероятно невинаги му е било лесно, сблъсквал се с трудности, изпитвал е разочарования от понякога спортен, понякога от обикновен битов характер. Това обаче никога не би спряло Мартин Стоев, никога не би забавило неговата увереност, защото всички които познават неговия характер и манталитет знаят, че той е устойчив точно на такива  дразнители, те са неговото „гориво“, което му дава силата още повече да се стреми да бъде на върха.

 

Защото той е роден мотиватор и победител...

 

Нещо което е в неговото ДНК, запечатано там от гените на неговите родители, които също са имали заложен манталитет на победители в кръвта си. Майката на Мартин Стоев Маргарита Щъркелова е бронзов медалист от Олимпийските игри в Монреал 1976 г.,  с националният отбор по баскетбол жени на България. Неговият баща Стоян Стоев е легенда във волейбола. Каквото и да се каже за бай Стоян е малко… Той бе до него в първите три години на Сливнишки герой, пренасяйки своя опит на терена за пореден път,  давайки пълната си подкрепа за своя син, но също и за своя внук. Ерик Стоев, който е и капитан на ВК СГ.

 

Да, Мартин Стоев е име, Мартин Стоев е опит, Марнтин Стоев е талант, Марти Стоев е това което трябва на българският волейбол!

 

Господин Ганев, погледнете отново към Сливница…

Бисер Тодоров Бисер Тодоров
Главен фоторедактор

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK