Спартак (Варна)

Треньорът на Спартак (Вн): Имаме още много работа

Треньорът на Спартак Варна Васил Петров коментира победата на своя тим над Светкавица с резултат 2:0. 

 

"Доволен съм, че влязохме в мача концентрирано, сериозно и отговорно. Играхме правилно до 75-ата минута и искам да поздравя момчетата. В последните 15 минути обаче се отпуснахме и не играхме както можем и искам. Вместо да затворим мача, ние се впуснахме в едни атаки да вкарваме втори гол, получиха се огромни пространства между нападатели и защитници, от което съперникът се възползва и създаде положения за гол. Ние сме силни, когато владеем топката, а в последните 15 минути изпуснахме контрола върху нея. Трябваше да сме по-разумни. Можеше да стане така, че вместо да затворим мача, да получим гол и да треперим докрая. Не съм притеснен, че Сабри отново не се отпуши. Той изигра добре положението, когато излезе сам срещу вратаря, но нямаше късмет. Тепърва предстои да вкарва много голове, защото е бърз, креативен и силен футболист. Кристиан е с разтежение, но се надявам в паузата да се възстанови. Бях планирал да пусна заедно Анте и Тугай Неджет, но трябваше много бързо да направя смяната, когато дойде проблемът с Кристиан и пуснах само Бачков. Иначе Тугай щеше да смени Юнуз Юнуз, който се представи на високо ниво. 

 

 

Дали 6-те точки аванс ни правят спокойни? Не. Ние имаме още работа за вършене. Имаме и трудни мачове, като следващия в Попово, в Разград, в Балчик. Няма да допусна отпускане. Иначе в паузата на първенството ни предстоят много тренировки, ще опитаме да изиграем и една контрола в петък. На титулярите срещу Светкавица съм дал два почивни дни, а на другите – един", заяви Петров.


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK