Левски

Заплатите в Левски - 250 бона на месец

Левски е свил бюджета за заплати до 250 хиляди лева на месец. Такава е сметката, която сините трябва да покриват за месечни възнаграждения на футболистите си. Тя е свита благодарение на част от най-скъпоплатените играчи в състава. През миналия месец сините успяха да продадат нидерландеца Найджъл Роберта на американския Ди Си Юнайтед - остава само трансферът да бъде затворен. През януари пък от тима си тръгна Паулиньо. Бразилското крило премина в Корфакан от ОАЕ, като за правата му сините получиха 300 хиляди евро. Тогава от клуба признаха, че ако сделката за Паулиньо не е станела факт, то той е щял да бъде освободен, защото не може да бъде плащано месечното му възнаграждение.

 

След като Наско Сираков придоби мажоритарния пакет акции на Левски, разходите за заплати бяха доста по-високи. В края на миналата година чрез обръщение на официалния сайт на клуба той обяви: "При идването ми на стадион "Георги Аспарухов" за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лева месечно". Сега тази сума е свита двойно, макар че през зимата сините привлякоха шестима чуждестранни футболисти - вратаря Звонимир Микулич, защитниците Ребин Сулака, Начо Монсалве, Файсал Рерас и Драган Михайлович, както и нападателя Билал Бари.

 

Очаква се в началото на следващата седмица Левски да финализира и сделката за Роберта. Той е в САЩ, но все още е под задължителна карантина. След това ще премине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще стане официално футболист на Ди Си Юнайтед. За правата му Левски ще вземе 1.2 милиона долара.

 

В момента най-скъпопла-теният футболист на Левски е Насиру Мохамед. Ганайското крило бе привлечен през лятото на 2019 година от шведския Хекен. Тогава за него бе плащана трансферна сума. Мохамед обаче така и не успя да се наложи при нито един треньорски щаб. 26-годишният футболист има периодични избухвания, но те са много малко. През тази кампания Насиру е бил на терена в общо 20 мача във всички турнири, в които вкара 1 гол. През миналата пък участва в 14 срещи и се разписа 2 пъти.

 

Мохамед взима над 15 хиляди евро. В състава на Левски вече няма друг играч, който да се доближава до тези параметри. Както е известно, въведеният таван за възнагражденията на българите в тима е 10 хиляди лева. Има чужденци, които го надскачат.

 

Насиру Мохамед започна тренировки с Левски, след като изкара карантина заради коронавирус. Все още не е ясно дали ще пътува за Варна за утрешния сблъсък с Черно море. Мачът на "Тича" е от 19:45 часа. Сините тръгват за морската ни столица днес с автобус. В групата ще е друг преболедувал наскоро COVID-19 - Мартин Петков.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK