Вихър (Славяново) Байер Леверкузен

Леверкузен разкри, че наш отбор му копира емблемата

От Байер Леверкузен най-после забелязаха, че българският отбор от Трета лига - Вихър (Славяново) е заимствал емблемата му. На логото на аматьорския тим присъстват същите два червени лъва от това на фирмения отбор на фармацевтичния концерн. Разликите са в имената и годините на двата отбора, както и във фона, в който са поместени.

 

От Леверкузен изразиха своето изумление спрямо липсата на оригиналност от страна на Вихър чрез забавен колаж на своята страница във Фейсбук. Оказа се, че освен българите, нискоразредният германски Голденщат също се е вдъхновил от емблемата на „аспирините“.

 

Въпреки че клубът от Бундеслигата може да има съдебни претенции към плагиатите, няма данни за стъпки в тази посока. Германците подхождат с усмивка и нищо чудно родният трето-дивизионен клуб дори да си осигури някакво сътрудничество с финалиста в Шампионската лига от 2002 година. За това, естествено, ще трябва да потърсят и настоящият треньор на нападателите в Етър - Димитър Бербатов, който бе част от състава на Байер в онзи славен период.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK