Роналдо получи една от най-тежките контузии във футбола преди 21 години

През 2000 година бразилецът Роналдо получи една от най-тежките контузии във футбола, която промени кариерата му. 

 

Роналдо се появи от резервната скамейка за Интер в двубоя срещу Лацио в турнира за Купата на Италия. Нападателят опита едно от любимите си движения, но в следващия момент се свлече на земята. 

 

 

Бразилецът точно се беше възстановил от травма в коляното. Той разкъса частично сухожилие в двубоя с Лече и се наложи да бъде опериран. През коледните празници на 1996-а пък страда от "странна болест" в колената, която му донася перманентен тендинит. 

 

Специалистите обвиняват тима на ПСВ, защото са му давали анаболи, когато проблемът не е бил толкова сериозен. 

 

При завръщането си обаче той остана на терена само 7 минути, защото контузва коляното си за втори път - този път напълно разкъсва сухожилието. Лекарите определят тази травма за една от най-тежките във футбола. След две операции и месеци на рехабилитация Роналдо се завръща за Световното първенство в Япония и Южна Корея през 2002 г.

 

 

Бившият му физиотерапевт Нилтън Петроне разкрива подробности от състоянието на бразилеца. 

 

"Ако ви бях показал снимки на коляното му, нямаше да повярвате. Веднага след операцията коляното му беше с големината на футболна топка. Имаше моменти в болницата, в които той плачеше, защото искаше обезболяващи...болката беше огромна." 

 

"Един ден през нощта той ми се обади и ме попита дали ще може да играе футбол отново. Лекарите казваха, че е почти невъзможно да се завърне на терена." 

 

Роналдо можеше да се превърне в най-великия футболист в историята, но...

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK