Марек1915 - Дупница

Марек взима Бончук за 10 години

Общинският съвет Дупница ще разгледа на предстоящото си заседание в петък (23 април) докладната записка от кмета инж. Методи Чимев за безвъзмездното отдаване на стадион "Бончук" на Марек. Срокът е 10 години. От клуба веднага са готови с план и проект за ремонтни дейности на легендарното съоръжение, което е в доста окаян вид.

 

ОбС Дупница ще разгледа и предложение от градоначалника за партньорство между един от букмейкърите у нас, "Ефбет", и Марек. Съгласно предложението на инж. Чимев за 5 години компанията за залози ще налее 180 000 лв. в клуба, което прави по 36 000 лв. всеки сезон. Както в много градове, местният парламент трябва да даде разрешение за поставяне на рекламни елементи на букмейкърската компания на територията на града под формата на знамена, билбордове и т.н. Такава кампания има в Пазарджик, Перник и др. населени места в страната.

 

В момента дупничани са на второ място в Югозападната Трета лига, на точка зад лидера Вихрен Сандански. Клубът пък се финансира на 95% от бюджета на общината.

 

Нееднократно президентът на Марек Цветан Видински е алармирал за финансови затруднения, но въпреки тях тимът се представя повече от добре през сезона. В последния кръг дупничани направиха 2:2 при визитата си на коварния Чавдар в Етрополе.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK