Чеферин: Няма такива лъжци като Аниели и Уудуърд

Президентът на УЕФА Александър Чеферин се коментира изключително остро създаването на европейската Суперлига. 

 

Чеферин нарече изпълнителния вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд и боса на Ювентус Андреа Аниели "най-големите лъжци, които е виждал". 

 

"Всички стоим заедно срещу глупостта на този проект, срещу тези позорни, егоистични предложения, подхранвани преди всичко от алчността. Това е циничен план, който е насочен напълно срещу това, което футболът трябва да бъде. Футболистите, които ще играят за отбори, които ще участват в тази затворена лига, ще получат забрана да играят на световни и европейски първенства. Нека всички да застанат изправени до нас. Тези отбори се изплюха в лицата на всички, които обичат футбола." 

 

"Дали може да се проведе Шампионска лига без тези 12 отбора? Разбира се. В Европа има много добри отбори. Турнирът може да съществува със или без тях." 

 

"Бях адвокат по наказателни дела в продължение на 24 години, но никога, никога не съм виждал такива хора. Ще започна с Ед Уудуърд. Той ми се обади миналия четвъртък и ме увери, че е много доволен от промените в Шампионската лига и ги разбира напълно, но тогава изглежда той е бил подписал нещо друго." 

 

"Андреа Аниели е най-голямото разочарование от всички. Никога не съм виждал човек да лъже толкова много, колкото той. Невероятно е. Говорих с него в събота и той ми каза: "Това са само слухове. Не се притеснявай, нищо няма да стане". След това ми обеща да ми се обади след един час, след което си изключи телефона и после вече прочетох новината." 

 

Както е известно, Чеферин е кръстник на една от дъщерите на Аниели. 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK