Левски

Ново рязане на бюджета в Левски

На Левски ще му се наложи за пореден път да стяга коланите. Такива са реалностите към момента на "Герена". За лятото се планира поредно орязване на бюджета на клуба, финансовото състояние на сините продължава да не е никак добро. Индикации за това нещо дойдоха през миналата седмица, когато част от чуждестранните футболисти на тима пуснаха официални писма до УЕфА, в които сигнализират, че имат да получават по три заплати. Очаква се скоро те да получат по едно от дължимите възнаграждения. Това ще се случи, когато на "Герена" пристигне първият транш от продажбата на нидерландския нападател Найджъл Роберта в американския Ди Си Юнайтед. Шефовете на Левски обаче планират с по-голяма част от сумата, която ще бъде около 700 хиляди долара, да погасят стари задължения към вече бивши свои играчи и служители. 

 

След като през зимата Левски продаде Роберта и бразилското крило Паулиньо, бюджетът за заплати бе свит на 250 хиляди лева на месец. Това обаче не е достатъчно, защото клубът изпитва затруднения да ги покрива. Затова и след края на сезона ще има освобождаване на футболисти. Най-голямото желание е да се стигне до раздяла с ганае-ца Насиру Мохамед, който в момента е най-скъпоплате-ният футболист на сините.

 

Надеждите на ръководството на клуба са, че ще завърши с успех преговорите за подписване на договори с още големи спонсори. Водят се разговори с две букмейкърски компании, които искат да стъпят на българския пазар. Контракти обаче ще бъдат сключени само ако те получат лиценз да развиват дейността си на наша територия.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK