Реал Мадрид

Перес: Ще бъде грях, ако не реализираме този проект! Никой не е напуснал

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес коментира последните събития около новосъздадената Суперлига. 

 

Както е известно, всички отбори с изключение на Реал Мадрид и Барселона обявиха официално, че напускат надпреврата. 

 

“Никой не е напуснал Суперлигата. Всички сме заедно и мислим как този проект да се случи”, категоричен бе Перес.

 

"Убиха ни с тази ужасна агресия. Все едно само чакаха да ни се нахвърлят. Ще видим какво ще се случи, когато се сблъскат с реалността. Отборите ще загубят над 2 млрд. Останах притеснен от думите на президента на УЕФА за Финансовия феърплей. Той е фундаментален и нещата не изглеждат добре. Той трябва да бъде стриктен, а не гъвкав", заяви Перес.

 

"Промените трябва да се случат сега. Не може да чакаме три години. Парите идват, когато има интересни мачове.Трябват ни сблъсъци като Федерер - Надал, за да привлечем вниманието на феновете. Мачове на най-високо ниво, без да изключваме никого. Играчите заслужават заплатите си на терена. В момента има двубои, които никой не гледа. Виждаме какви средства можем да генерираме от сделката с JP Morgan. Ще бъде истински грях, ако не реализираме този проект."

 

 

"В момента проектът е в застой, но всички гледаме към бъдещето. Ювентус не е напуснал. Най-важното е, че тези мачове ще приковат вниманието на младите. Дванадесетте клуба подписахме договор. Можем да привлечем и други. Много от основателите напуснаха, защото УЕФА направи истинско шоу. Нямахме възможност да обясним за какво става дума, не ни дадоха шанс. Няма сценарий, в който големите отбори да губят пари, а останалите да печелят. Просто не виждам друг изход от сегашната ситуация. Нека някой друг да предложи нещо по-добро. Собствениците на английските отбори са американци и те са впечатлени от тази идея", сподели още президентът.

 

"Обвиниха ни, че искаме да унищожим футбола, а всъщност има хора с привилегии, които не искат да ги загубят. Не бях виждал подобна агресия от страна на президента на УЕФА." 

 

"Говорих с Лапорта и той ми каза, че застава зад проекта. Аз съм тук да помогна. Не трябва да позволяваме да ни обиждат." 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK