Дунав

Любовта към футбола и Дунав събра над 250 деца на едно място за празника на Русе

Над 250 деца събра любовта към футбола и „Дунав“ за празника на Русе на едно място. По инициатива на клуба, носещ името на голямата европейска река, в дома на „Драконите“ на две от игрищата с изкуствена настилка в спортния комплекс в квартал „Здравец“ се проведе футболен празник.

В него се включиха момичета и момчета на възраст от 6 до 11 години от 8 детски градини и 8 училища. Те бяха разделени в три възрастови групи. Любопитното беше, че резултатите не се записваха, а накрая всеки от участниците получи специален медал с логото на „Дунав“.

„Не твърдим, че в случая откриваме топлата вода или нещо ново – просто решихме да припомним нещо позабравено старо. А именно преди години на подобни празници и турнири между детски градини и училища футболните клубове следяха и откриваха младите таланти. Немалко популярни футболисти са спечелени за играта точно по този начин. Аз лично, не мисля, че има и нещо по-красиво от това толкова много деца, които обичат футбола, да се съберат на едно място, за да играят футбол и то с такова желание и радост. И какъв по-подходящ ден това да се случи от Празника на Русе“, коментира един от основните двигатели на събитието и директор на Академията на „Дунав Русе“ Мартин Цирков.

През днешния ден ФК „Дунав“ се включи и в традиционните тържества за Деня на храбростта и Празника на Русе. Част от талантите на „Дунав“ се преклониха пред паметта и храбростта на героите, дали живота си за свободата и обединението на българския народ. Те поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Спортната емблема на Русе засвидетелства за пореден път своите отговорности за познаването на богатата българска историята и нейните уроци, както и възпитаване на момчетата и момичетата от клубната Академия в духа и добродетелите на Българското възраждане!

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK