Ливърпул

Официално: Ван Дайк пропуска Европейското първенство

Звездата в защита на Ливърпул и националния отбор на Холандия Върджил ван Дайк потвърди, че ще пропусне предстоящото Европейско първенство. 

 

Ван Дайк получи тежка контузия в коляното в началото на октомври, която го извади от терените до края на настоящия сезон. 

 

"Преди седем месеца сес контузих и оттогава извървях много дълъг път. Трябваше да напредвам стъпка по стъпка. Нещата вървят добре. В този последен за себе си етап стигнах до решение, което трябваше да взема: бих ли участвал на Европейското, да или не? С всичко, което се случва, чувствам физически, че е правилното решение да не участвам на Евро 2020 и да вляза в последната си фаза на рехабилитация преди предсезонната подготовка. Ще се фокусирам изцяло върху тренировките в клуба." 

 

"Разочарован съм от факта, че ще пропусна Европейското, ще пропусна шанса си да изведа собствената си държава там, но нещата са такива, каквито са, и аз трябва да го приема - всички ние трябва да го приемем. Мисля, че решението да не отида е правилното. Трудно е, но се примирих с него", заяви Ван Дайк.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK