Берое

Берое взима още четирима

Берое ще вземе още четирима нови играчи, разбра "Тема Спорт". Както е известно, до момента клубът има подписани предварителни договори с други четирима - двама българи и двама чужденци. Родните играчи са капитанът на Царско село Реян Даскалов и крилото на Ботев Враца Даниел Генов. Единият иностранец е малийският полузащитник Абубакар Ибрахим Тунгара. Засега името на другия чужденец се пази в тайна. Знае се само, че и той идва като свободен агент и че е защитник.

 

Новият наставник Петър Колев иска да вземе още двама бранители, вратар и халф. Вероятно с тях ще бъде сложен край на лятната селекция.

 

Треньорът ще гради почти изцяло нов състав при заралии. Той вече обяви, че от настоящия състав има само 11 играчи с договори. От втородивизионния Янтра Габрово ще бъдат отзовани вратарят Иван Гошев и Стоян Иванов, които са под наем, както и Валентин Иванов от Черноморец Бургас. С въпросните 8 попълнения, които се очакват, специалистът ще разчита на група от 22-ма футболисти за следващия сезон.

 

За вратарския пост заралии следят няколко опции. Една от тях е бившият вратар на ЦСКА и Черно море Георги Китанов. Преди дни той напусна румънския втородиви-зионен Петролул Плоещ и вече е свободен агент. Както е известно, Берое се разделя с Генадий Ганев, а Душан Перниш обяви, че ще сложи край на кариерата си след края на сезона, въпреки че от тима се опитват да го разубедят да остане поне за есенния дял.

 

Според запознати новите четирима играчи ще са българи. Берое вече анонсира смяна на курса, като от тима ще си тръгнат скъпоплатените чужденци.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK