Щутгарт

Най-добрият дебютант в Първа Бундеслига играе под фалшива самоличност

Нападателят на Щутгарт Силас Вамангитука е използвал фалшива самоличност! 

 

Той е разкрил пред ръководството на клуба, че е  е жертва на измамни практики от страна на бившия си агент и всъщност Вамангитука не е истинското му име.

 

Той се казва Силас Катомпа Мвумпа и дори датата му на раждане е различна. Досега се смяташе, че той е роден на 6 октомври 1998 година в Киншаса, ДР Конго, но в действителност той е на 22 години - една година по-възрастен от първоначалните данни.

 

 

Изглежда, че фалшивата самоличност на футболиста е измислена от бившия му агент, който е взел под крилото си 19-годишния младеж в Париж и в този период е сменил самоличността му, за да му уреди трансфер. 

 

Бившият му агент е оперирал с банковата му сметка и му е взел паспорта, като го е заплашил, че никога няма да играе отново футбол, ако го издаде. 

 

Въпреки това картотеката на Силас остава валидна и той ще получи нова с истинското си име. 

 

 

"През последните няколко години живеех в постоянен страх и също така бях много притеснен за семейството си в Конго. За мен беше трудна стъпка да разкрия историята си. Разбрах, че вече не трябва да се страхувам. Благодарен съм на целия отбор на Щутгарт и на феновете, че ме подкрепиха в тази ситуация", каза Силас, цитиран от ДПА.

 

Той премина в отбора на Щутгарт през 2019-та година от френския ФК Париж и дори спечели приза за най-добър дебютант в Първа Бундеслига през тази кампания. 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK