Марек1915 - Дупница

Марек започва с трима нови

С 25 футболисти започна подготовка отборът на Марек днес, между които и неколцина нови имена. Тимът бе изведен на терена на стадион "Бончук" от капитана Александър Близнаков в присъствието и на фенове по трибуните, а преди това водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Радослав Ваклин. От първата тренировка отсъства добре познатият Росен Йорданов, който е сигурното ново попълнение. Той ще се присъедини към тима утре, след като се завръща от Кюстендил. 

Другите нови футболисти, които започнаха подготовка с Марек, на този етап преминават пробен период докато не се договорят с ръководството. Между тях са Георги Илиев, играл в Добруджа и Кариана (Ерден), Радой Божилов от Миньор (Перник) и голмайсторът на Левски (Чепинци) Димитър Атанасов, играл и в Арда. Президентът на Марек Цветан Видински заяви, че отборът се нуждае от попълнения във всяка линия, като ще се търсят млади момчета с перспектива, а не известни имена с високи претенции. 

Очаква се до края на седмицата да има яснота относно бюджета на клуба, след което да се избистри и съставът. Единственият напускащ е Веселин Любомиров, който е имал разминавания с ръководството относно личните си условия. Клубът се нуждае и от още трима треньори с лиценз "А", за да покрие изискването на БФС за Втора лига. За бегови дейности ще се използва стадион "Бончук", като е възможно впоследствие за занимания да се ползва и теренът в Бобошево. Планирано е почти всички контролни срещи, които ще са 9 на брой, да се играят извън Дупница. 

Проверките стартират още тази събота, когато Марек ще гостува в София на Славия. От утре започва и ремонт по "Бончук" по предписанията на централата, дадени за професионален футбол.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK