Интер

Кариерата на Ериксен в Италия приключи

На полузащитника на националния отбор на Дания Кристиан Ериксен ще бъде поставено специално устройство - дефибрилатор за кардиовертер (ICD), който ще следи и регулира ритъма на сърцето, след като той получи сърдечен арест по време на мача от Евро 2020 срещу Финландия в събота.

 

Това на практика означава, че кариерата на Ериксен в Интер и в Италия като цяло приключи, защото в в страната е забранено активни спортисти да имат такова нещо.

 

"След като Кристиан премина през различни изследвания на сърцето, беше решено, че той трябва да получи ICD", съобщи лекарят на датския национален отбор Мортен Бьозен.

 

 

Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и регулира ритъма на сърцето и се използва при грижа при някои видове аритмии. Когато устройството открие определен тип неравномерен пулс, специалният генератор изпраща електрически импулси до сърдечния мускул, които коригират сърдечния ритъм. Подобно нещо носи и Дейли Блинд от Аякс, който в момента е на финалите с тима на Нидерландия.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK