Ливърпул

Алкантара: Мразя модерния футбол!

Полузащитникът на Ливърпул и Испания Тиаго Алкантара разкри, че не харесва модерния футбол. 

 

"Мразя модерния футбол! Обичам по-класическия стил. И тогава идва ВАР, а винаги съм се противопоставял на системата за видеоповторения..премахва същността на играта." 

 

"Ние правим грешки на терена, съдиите също. Много велики моменти нямаше да съществуват с ВАР. Когато вкараш някои страхотен гол не можеш да се израдваш, а чакаш и си мислиш: "Надявам се, че е нямало нарушение в началото на атаката или засада!"."

 

"В момента играта е много различна...с различно темпо, по-ускорено, с повече физически двубои." 

 

"Фигурата на така наречения №10 изчезна. Виждаме по-малко магия, по-малко фантазия. Футболистите правят повече, но много по-бързо", коментира Алкантара. 

 

"Играчите са по-развити във всеки смисъл. Загубихме този футболист, който е различен, който "диша". Плеймейкърът, който има страхотна техника, но е малко по-бавен, не получава възможност да се обърне." 

 

"Тези, които не са толкова бързи в краката, трябва да мислят много по-бързо. Трябва да се адаптираме. Футболът се променя непрекъснато." 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK