Балкан

Балкан също написа декларация до министъра на финансите

Футболният отбор на "Балкан 1929" се включи в инциативата, целяща да защити един от основните и ключови футболни спонсори - "efbet".

Както е известно, Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан бяха включени в списъка с хората, които са санкционирани по закона "Магнитски", заедно с 83 компании, свързани с Васил Божков, и 11 с Делян Пеевски.

Ето защо заваляха писма от редица клубове, които имат спонсорски договори с мащабната компания за залози, а в тях повечето поискаха преразглеждане на решението за включване на братя Найденови в списъка.

Ето и становището на ФК "Балкан 1929":

ДО Г-н Асен Василев Служебен министър на финансите

Уважаеми г-н Василев, ФК Балкан 1929 призовава за преразглеждане на решението за влючването в списъка на лицата,които попадат в обхвата на OFAC.Efbet е компания, която от три години помага основно в издръжката на футбола и спорта в община Ботевград. Без нейната помощ, стотици деца и футболен клуб с 92-годишна история, трудно биха оцелели в тези тежки години.

Ние като потърпевши се обръщаме с молба към Вас и се надяваме, че въпреки всички трудности и проблеми, Еfbet няма да бъдат възпрепятствани да подпомагат спорта и най-вече футбола. Efbet е една от най-коректните компании, която всячески помага на нашите деца да бъдат на стадиона и да се отделят от пороците на нашето време и най-вече да следват мечтите си!

Всичко това идва в момент, в който Европа и целият свят е футбол, а ние с лека ръка елиминираме един от малкото спасители на спорта.

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK