Ботев Криводол

Росен Танев пред Football24.bg: Заплашиха ни с мутри и ни казаха, че ще ни убият

Футболистът на Ботев (Криводол) Росен Танев разказа неговата версия за скандала в клуба. Както е известно, вчера от криводолският клуб обявиха, че футболисти на клуба са се опитали да откраднат 8 топки и са скочили на бой на домакини на отбора. 
Танев категорично отрече информацията, разпространена от клуба и разказа:

 

"Това, което обявиха от ръководството не отговоря на истината. Ние сме подали жалба и ще си наемем адвокати. Това, което те обявиха пред обществеността не отговаря на истината. Опитват се да прикрият своите игрички и далавери. Първо топките, за които става въпрос не са собственост на ПФК Ботев (Криводол), а на футболистът Николай Ставрев. Лично баща му ни ги е купил, за да можем да тренираме нормално. Той има фактура за това и лесно може да се докаже чии са топките", започна Танев разказа си пред репортер на Football24.bg.

 


"Истината е такава. В понеделник целият отбор със знанието на треньора Иван Ценов решихме да бойкотираме тренировките в понеделник и вторник с цел да получим парите си. Във вторник в 13:00 часа имахме среща с кмета, на която обявихме, че си искаме заслуженото. При това той ни каза директно: Вие ултиматуми ли ми поставяте. Държа да кажа, че ние против кмета нямаме нищо. Тогава решихме с Ради Филипов и Николай Ставрев да си тръгнем към София, като Ники, каза на Ради прибере топките му. Ради взе топките и ги сложи в колата на Ники, при което бе известен домакина. Като чу това той нанесе удар в тила на Фиполов с ключовете, които държеше в ръката си. След това се опита да го удари в слепоочието. В крайна сметка домакинът се затвори в стаята и говори по телефона. След това излезе и каза по-добре си тръгвайте, че ще се лее тука кръв. Ще ви убием. Ние респективно си тръгнахме. След половин час звъннахме на нашият колега Алек Манолов да го питаме какво става и той каза, че десетина минути след като сме си тръгнали на стадиона са дошли една група хора и са започнали да говорят на футболисте "Вие какви сте, на какви се правите, че няма да играете. Ще ви счупим краката", допълни Танев.  

 


"Така невинните излизат виновни. Петнят нашето име. Как да тренираме, след като ни заплашват. Това ще попречи и на бъдещето ни и трудно ще си намерим нови отбори. 

 

Росен Танев също така, че той лично има до получава една заплата и две премии, тъй като е преминал в клуба през януари. Радослав Филипов, който е от август в Ботев има да взима 4 заплати и 5 премии. 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK