Рапид (Шумен) Шумен 2007 Локомотив (Каспичан)

Шумен, Рапид и Локомотив (Кп) започват подготовка

Три от тимовете от Шуменска област, които ще участват в първенството на “В” Североизточната футболна група, започват подготовката си за новия сезон. Отборът на Шумен 2010 бе първият, който стартира с тренировките си през миналата седмица. Треньор на шуменци продължава да е Валери Венков. На първата тренировка той изведе 14 човека, като повечето са юноши на клуба.

 

С Шумен продължават да тренират и опитните Захари Димитров, Васко Василев и Валентин Илиев. Най-вероятно към тях ще се присъедини и Борко Борисов, който все още лекува контузия. Христо Банчев все още не се е явил на тренировка, но не е съобщил, че ще напуска отбора. В състава на Шумен се появи и ново име. Това е Валентин Валентинов - нападател на 20 г. Валентинов е юноша на Литекс и за последно е играл в Спартак Плевен.

 

Първата контрола, която шуменци са уговорили е с Дунав Русе на 20 юли. Все още ръководството на Шумен 2010 продължава разговори със спонсори, за да може да се формира бюджета на тима и според него да се поставят целите пред отбора.

 

Тимът на Рапид започва подготовката си днес. Първата тренировка на състава е насрочена след тренировката на Шумен, която е от 17,30 часа, на стадион “П. Волов”, който двата отбора отново ще делят. Ръководството на Рапид няма информация, че някой от футболистите ще напуска. Очаква се днес на Градския стадион да се явят всички момчета от миналогодишния състав. Много вероятно е Рапид да има нов треньор този сезон. Досегашният наставник на тима Георги Георгиев ще напусне поста си заради здравословни проблеми.

 

Новакът в групата Локомотив Каспичан също започва подготовка днес. Първата тренировка е насрочена за 18,30 часа. Футболистите ще бъдат изведени за първото си занимание от Филип Крумов. В тима на Локомотив Каспичан очакват нови футболисти, но на този етап не издават имената им. Локомотив имат предварителни уговорки за контроли с Шумен, Ботев Нови пазар, Черноморец Поморие, Черноморец Балчик Спартак Варна. Първата проверка ще бъде срещу сборен отбор от село Ясенково. Ръководството наБотев Нови пазар днес ще проведе среща с кмета на града, за да се изясни дали общината може да помогне на отбора. След срещата ще стане ясно дали Ботев ще има пари и ще участва в първенството. Още по-голяма неяснота цари около отбора на “Велики Преслав”.

 

На този етап съставът няма конкретна дата за започване на подготовка. Няма и яснота около финансирането на отбора. Футболното първенството в Североизточната “В” група най-вероятно ще започне на 21-и август в състав от 16 отбора, които до момента са потвърдили участието си. В началото на август обаче клубовете ще се съберат в ЗС на БФС-Варна, където ще стане ясно дали някои няма да се откажат. Тогава ще бъде изтеглен и жребият за новото първенство. От миналотодишния състав на групата отпада и отборът на “Скрита сила” (Мъдрево), който прекратява участие поради финансови причини.

 

Спартак 1918”(Варна) влезе в Източната “Б” група, а по средата на първенството се отказаха “Шабла”, “Тополите” (известен още като фенски “Спартак” Варна), “Спортист” (Генерал Тошево) и “Кубрат”. Така групата за сезон 2011/2012 се очаква да бъде в състав: “Септември” (Тервел), “Две могили”, “Шумен”, “Суворово”, “Рапид” Дивдядово (Шумен), “Черноморец” (Бяла, област Варна), “Белица”, “Черноломец 2004” (Попово), “Бенковски” (Бяла, област Русе), “Велики Преслав”, “Девня”, “Ботев” (Нови Пазар), “Черноморец” (Балчик), “Дунав 2010” (Русе), “Локомотив” (Каспичан), “Тополи” (село Тополи, област Варна).

 

Източник: ТопНовини

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK