Рапид (Шумен) Атлетик (кв. Макак, Шумен) Шумен 2007

Шумен вече с четири клуба

Волов 1929 е новият отбор по футбол на Шумен, пише Топновини. Тимът взе първото име на обединения отбор на града, който е основан през 1929 година. Волов 1929 започна участието си  в областното първенство по футбол. Инициатор за създаването на отбора е бившият играч на Шумен и “Левски” Милен Пенчев. Пенчев ще изпълнява ролята на спортно-технически директор на клуба, но и ще играе в мачовете на тима. Освен него в състава на “Волов 1929” личат имената на още футболисти, играли в близкото минало за шуменския представителен тим – Стойко Стойков-Чочо, Христо Христов – Пинчера, Христо Банчев, Георги Пенчев, Антон Антов. Треньор на отбора е Иван Стоев.

 

“Волов 1929” стана четвъртия тим на Шумен. Освен него във “В” група играят отборите “Шумен 2010” и “Рапид”, като двата тима в момента са в челото на класирането и имат амбицията да влязат в “Б” група. Детско-юношеска школа развива “Шумен 2007”.

“Волов 1929” също има амбицията да изгради детска футболна академия. Мъжкият тим се е събрал в последния момент, но въпреки това си е поставил за цел да постига само победи в четвъртия ешелон и като за начало да стане шампион в първенството на Шуменска област.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK