НСА Берое (Стара Загора)

Скандали в женския футбол!

Със сериозен скандал завърши срещата от женското първенство по футбол между отборите на Берое Стара Загора и НСА.


ЖФК Берое загуби с 3:1 домакинството си на НСА, което се игра на градския стадион в Стара Загора, след като ректорът на НСА Проф. д-р Лъчезар Димитров наложи своите позиции и успя да премести мача от изкуственото игрище на централния терен на ст. "Берое". Силвия Радойска откри за НСА в 31-ата минута. Шест минути след това Цветана Манчева изравни. След пресилена дузпа Деяна Петракиева направи резултата 1:2. В продължението Кремена Проданова направи резултата 1:3.


След срещата президентът на ЖФК Берое Стоян Чардаклиев коментира мача, съдийството, ректора на НСА, който прави каквото си иска с женския футбол в България, както плановете и мечтите пред ЖФК Берое.


- Коментарът ви за днешния двубой...
- Представихме се равностойно, особено първото полувреме, когато дори имаше лек превес за нас. Второто полувреме може би малко психически отпаднахме след нереалната дузпа дадена за НСА. Това обърна резултата и психически разстрои моите момичетата.


- На какво отдавате съдийството - спорна дузпа. Сякаш не е нужно НСА да бъдат толерирани...

- Винаги е било така. И съдиите и останалите. Имало е фрапиращи случаи, в които съдиите държат флагчето за корнер, за да може по-добре да изпълнят ъгловия удар. Не трябва да бъде така, но за съжаление е винаги така. Ето че вече показахме, че времето на НСА отминава и ще даваме по-сериозен отпор. Мисля, че вече ще ги победим.


- Днешният мач трябваше да се играе на изкуствения терен, но след отпор на ректора на НСА бе преместен тук на градския стадион. Това го няма никъде по света. Какъв е вашият коментар за това?

- Никъде по света го няма. Само той, ректора, който даже е тук, ми държа тон по телефона след 20-минутен разговор. Каза ми, че докато той е ректор на НСА, а неговите дни вече са преброени, ще се играе тук. Казах му, че няма да играем мача, но тъй като момичетата се готвиха дълго прецених, че трябва да се играе. Всички гарнитури могат да играят тук. Единствен той не иска, защото е властимащ. Аз му казах и по телефона, сега пак го казвам, че времето му отминава. Докато той е на този пост и така ги подпират и съдиите българският женски футбол няма да върви напред. Единствено и само в НСА има национални състезателки. Там всички са такива, само 1-2 има в другите отбори. В нашият отбор има едно момиче, тя наистина е най-добрата, Петя Дикова. Няма да има развитие докато той е ректор на НСА и е в женския футбол. Казвам го съвсем отговорно.


- През лятото се подсилихте с 4 нови попълнения. Няколко думи и за тях...

- Те бяха наши състезателки преди 4-5 години, но заминаха за Кипър да играят там. Сега се връщат при нас. Както виждате навлизат във форма. Не играят никак лошо. Онзи ден картотекирахме и едно момиче, което е играло в Украйна - Елисавета, номер 14. Тя претърпя преди година операция на коляното и малко по-страхливо игра. Нашия отбор има бъдеще с тези момичета и новите попълнения и старите, които се обиграха. Стари от гледна точка на това, че натрупаха опит, защото са на по 16-17 години.


- До къде може да стигне женския отбор на Берое?

- С оглед на показаната игра и отборите, които играят, мисля че можем да сме спокойно в тройката. За първото място не мечтаем, то си е запазено, но на третото спокойно можем да сме.


- През последните години вие издържате отбора на Берое при жените. Някой помага ли ви през този сезон?

- За съжаление, аз съм сам вече в продължение на шест години. Седма година карам. Сам издържам отбора, но се надявам, че ще има и други хора, които могат да ни помогнат. Имам уверения от няколко фирми... Да се надяваме, че ще има и други.


- Следващата седмица гостувате на Спортика в Благоевград. Очакванията ви за този отбор?

- Колкото и да звучи странно и изтъркано ние излизаме във всеки един двубой за победа. Включително и в началото ви казах, че и днес търсим победата. Затова и в Благоевград отиваме за победа.

BEROE ONLINE/BEROE.EU

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK