Торнадо (Безден) Мътивир (Ихтиман) Спартак (Самоков)

Гласът на фена: Докога?

Докога !? Това е въпроса който най-често си задаваме за българският футбол !

Полажението в целия ни футбол е меко казано трагично, а в най-ниските нива дори е извън контрол и безнадеждно!

В Западната софийска ОФГ, съдии и Зонален съвет са клекнали пред Торнадо Безден и им позволяват да си правят каквото си поискат. Пращат им удобни съдии, които изнервят мачовете и търсят удобен момент да прекратят срещата, а след това всички знаем какво следва - поредната служебна победа за Торнадо.

Така беше и тази събота в Драгоман, съдията спестил червен картон за състезател от Безден и нормално, домакините са реагирали, искайки му обяснение! Това е бел удобния мамент за прекратяване на мача. Преди това обаче от Торнадо са се разправяли със съдиите, но за тях санкции няма. Миналата година на същия мач, реферът решил да изравнява резултата и дал пресилена дузпа за Безден, отново последвали разправии от страна на Драгоман, кото тогава те дори и набиха съдията, за което все още изтърпяват наказания!

Също миналата година в Лопян, футболист на Торнадо провокира свой колега от Вихър и след последвалото спречкване, нервите на публиката не издържаха и тя влезе на терена. Познаите какво последва! Поредната служебна победа и сурово наказание за един от най-коректните отбори в западната ОФГ - Вихър Лопян !

Торнадо заслужено може да се нарече "служебен първенец", след като игра едва половината от домакинските си мачове миналия сезон. Тази тенденция се запазва и сега, все още в Безден не е изигран нито един официален мач, а трябваше да има два до мамента! Отборът има 3 служебни победи от 4 мача !

В източната ОФГ положението е същото! Там "властват" Мътивир Ихтиман и Спартак Самоков ! И в Ихтиман имаше ексцесии и тази събота след края на мача с Керамик, както в много други случаи. И в тази група отборите до паследно обмислят дали да гостуват на Мътивир и Спартак. В Ихтиман дори нещата са като на война и това не е пресилено. Гостуващите отбори са замеряни с камъни и какво ли ощи не, играта на Мътивир е откровенно груба и на моменти с голям риск за здравето на противниковите футболисти. Реферите там отиват предварително изплашени и гледат да се харесат на домакините за да си тръгнат живи и здрави след мача, а гостуващите отбори, "кучета ги яли", за тях справедливост няма.

Има стойностни отбори, които се опитват да играят стойностен футбол, но това не им се позволява. За тях при най-малкото провинение следват наказания. Тези неща не са от вчера и днес и са "обществена тайна", но никой не взима адекватни мерки, защото така е по лесно: нещата да стават на "самотек"!

Докога БФС и структурите му, ще толерират това? Докога ще наказват отбори, за това, че предпочитат да си запазят здравето и живота и не се явяват на гостувания в тези населени места? Докога, ще се търпят футболисти на дадени отбори които често бият съдии, а други при такива ситуации отнасят сурови наказания, да не играят футбол с години!? До кога, тези отбори, ще тероризират останалите и ще им се позволява всичко!? Докога ?!?

 

Светослав СТРАХИЛОВ

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK