Спартак (Плевен)

Футбол в Плевен има от 1915 година

Първият футболен клуб в Плевен е създаден преди 96 години. Това съобщи Христо Недялков, председател на туристическото дружество "Кайлъшка долина" в областния град. Той уточни, че историята на футбола е свързана с туристическото движение, защото футболният тим е основан на 14 юли 1915 година в рамките на юношеското туристическо дружество "Развитие". Името на първия плевенски футболен клуб е "Скобелев", добави Недялков.

 


Този петък (9 декември) туристическото дружество в Плевен се подготвя да отбележи 110 години от своето създаване. На тържеството се очаква да присъства председателят на парламента Цецка Цачева, която е дългогодишен член на най-масовия клуб в дружеството - по пешеходен туризъм, посочи Недялков. Той каза, че и синът й от малък започвал да се обучава в клуба за ски-спорт към туристическото дружество. Ненавършил 13 години, той участвал в държавното първенство, премерил сили във възрастовата група на 16-годишните и спечелил бронзов медал.

 

 

Източник: Sparak-pleven.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK