ФК Кюстендил (Кюстендил)

Масларя възражда футбола в Кюстендил

Футболът в Кюстендил ще го бъде и то в най-скоро време, признаха пред Plovdivutre.bg източници от Града на черешите. Лидерът на „А" Окръжна група в Областта ФК Кюстендил има нов проект за атака на професионалните дивизии у нас.

Основаният преди две години футболен тим утре, от 14:00 часа, ще представи новата си концепция, разкри президентът Светли Григоров. Бизнесменът днес връчи цялата власт на футболния си план на шампиона с Локо (Пд) Иван Маринов - Масларя.

„Всяка година искаме да прескачаме по една футболна група. Кюстендил е футболен град, имаме финансовото обезпечение и смятам, че скоро ще намерим място сред професионалистите. Сериозно смятаме да развием ДЮШ на нашия клуб, като за целта ще набираме таланти от цялата страна, ще ни помагат и приятели с дарования от Сърбия и Македония.

При нас на работа като треньори са Красимир Петков - Пинко и Пламен Петров - Бързака. До началото на пролетта ще сме изцяло готови за стартиране на проект, с който да се впишем с големи букви във футболната карта на България", заяви Иван Маринов - Масларя.

ФК Кюстендил сега се подготвя на базата в село Конево, но има разбирателство с Общинската власт да използва и терените в града. През 2012-та година ще се изгради и общежитие, както и собствена спортна база, на която да тренират всички формации на клуба, разкри още Масларя.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK