ЦСКА

БФС спря правата на допингираните от ЦСКА!

Състезателните права на всички футболисти на ЦСКА, които са били допингирани по погрешка от лекаря на тима Мирчо Крайнов, са временно спрени. Това обявиха от Дисциплинарната комисия към БФС със съобщение, което гласи: "На основание известия на Антидопинговия център до БФС и Решение на ДК при БФС от 23.12.2011 година за установени състезатели на ПФК ЦСКА с неблагоприятни аналитични решения от допинг проби, на същите са спрени временно състезателните права до окончателно приключване на антидопинговите процедури".


Както е известно, пробата на Костадин Стоянов от вечното дерби с "Левски" (1:0) се оказа положителна и сега той очаква наказанието си. Вчера от ръководството на ЦСКА признаха, че има опасност и други футболисти да бъдат хванати с метилхексанамин, тъй като лекарят на тима Мирчо Крайнов им е давал без тяхно знание хранителна добавка, в която се съдържа въпросното забранено вещество.


Борис Галчев и Мишел Платини са се явили на допинг проби след мача с Литекс в Ловеч, завършил 2:0 за “червените”. Тодор Янчев и Румен Трифонов са направили същото след равенството 2:2 с Лудогорец от последния есенен кръг.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK