Кюстендил (Кюстендил)

ОФИЦИАЛНО: Масларя стана директор на ФК Кюстендил

Футболният специалист от Кюстендил Иван Маринов - Масларя, който в кариерата си е водил няколко елитни тима на България, застана начело като директор и треньор на мъжкия тим на ФК "Кюстендил", пише Е-79. Това стана ясно на пресконференция от двамата президенти на лидера в Областна футболна група "Осогово" - Светослав Григоров и Даниел Костадинов. Най-важната задача на новото ръководство клуба е влизане в професионалния футбол и "Б" група, както и създаване на детска юношеска школа. Треньори в школата ще бъдат Красимир Петков - Пинко и Пламен Петров- Бързака.

 

"Средствата са осигурени. Съжалявам, че не стана планираното обединение с ФК "Бузлуджа", но причините не са в нас, а в поведението на г- н Илчо Велинов", заяви Даниел Костадинов, който е кюстендилец и собственик на две строителни фирми в София.

 

Преди 3 години Светослав Григоров създаде ФК "Кюстендил", като тимът винаги е бил в челото на селската група, а след тази есен е и лидер без загубен мач. Клубът има и детски отбор, а желанието на всички е да направят нещо повече от това, тъй като амбициите им са големи.

 

Иван Маринов, за когото футболната игра и то в професионален план е достатъчно ясна, допълни, че не става дума за еднодневка, а за сериозни намерения.

 

"От 10 години в Кюстендил не се прави футбол, а се имитира футболна заетост. До 2, 5 години ще влезем в "Б" група. От доста време Кюстендил няма отбор, който да радва хората. На стадиона идват един файтон хора. Това мен не ме радва като бивш футболист и треньор", заяви Маринов и допълни, че за децата вече е осигурена професионална екипировка, каквато малко отбори имат.

 

От клуба изразиха надежда, че ще получат подкрепата на Община Кюстендил, като база, която да ползват.

 

"За 1,5 години ще направим школа, която да се конкурира не със "Студена", а със софийските отбори и тези от Благоевград. Няма да крадем деца и няма да кажем лоша дума срещу другите два футболни клуба", бе категоричен Иван Маринов.

 

Отборите от школата ще започнат участие в следващото първенство 2012 / 2013 г., като до лятото ще подготвят деца, които не са в други отбори.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK