Шумен 2007 Рапид (Шумен)

Шумен остава с един отбор във "В" група

Футболистите и ръководителите на двата шуменски клуба “Шумен 2010” и “Рапид” днес се събраха на стадион “П. Волов”, за да покажат, че намеренията им за обединение са сериозни. След близо час разговор в съблекалнята, президентът на “Рапид” Георги Георгиев обяви, че обединението вече е факт.

 

За 14,00 часа утре е насрочена първата официална тренировка на новия отбор. На този етап няма футболист, който да се е отказал от отбора. Но да няколко дни ще стане ясно кои от играчите на двата тима ще представят “Шумен 2010” през пролетта във “В” група. Остават неизяснен въпроса около треньорският пост. На сбирката днес присъстваха Валери Венков и Сашо Димов. Минути след като футболистите се събраха в съблекалнята, Валери Венков излезе от там и заяви пред медиите, че се отказва от работата си в шуменския футболен клуб. “Аз сам взех това решение, нямам сили да стискам зъби повече. Не виждам смисъл да работя при такива условия. Не мога да нося отговорност за класиране. Похвално е това, което става в момента, но аз нямам повече сили. Дълбок поклон пред момчетата, които се опитват толкова години да запазят футболен отбор на Шумен. За съжаление никой не погледна сериозно на футбола в града ни. Аз лично нямам очи да изляза пред тези момчета и да ги карам да играят при такива условия”.

 

До месец двата досегашни клуба трябва да направят Общи събрания, за да може законово да обединението да стане факт. Отборът ще играе под името “Шумен 2010”, защото целта е да се запази първото място в групата и да се атакува професионалния футбол.

 

“С обединяването на мъжките отбори се обединяват и детско-юношеските школи на двата тима. Идеята е да направим стабилен клуб, а не еднодневка. Идеята е да има футбол в Шумен. Силно се надявам  Общината да поеме отговорност и да помогне с минимални средства за съществуването на отбора. Няма да разчитаме само на нея, ще търсим и спонсори. Надявам се с това обединение да намерим и път за финансиране на силен отбор. Трябва да спасим футбола в Шумен”, заяви Георги Георгиев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK