Етър Велико Търново

Тодор Колев: Етър има място в елита

Тодор Колев се завърна във Велико Търново след почти 13 години отсъствие. На 25 май 1999 г. той вкара последния си гол с екипа на ФК „Етър“ в „Б“ група и премина в „Левски“. Оттам кариерата му продължи в „Спартак“ (Пл), отново „Левски“, „Марек“, „Славия“, немския „Алемания Аахен“, „Апоел“ (Израел), пак „Славия“ и „Лудогорец“. С разградския тим Колев има основен принос за влизането в „А“ група, както преди много години го направи и със „Спартак“ (Пл), в който стана голмайстор на втория ешелон. С „Етър“ ще е третия му опит за атака на елита. Иначе в „А“ група има огромен стаж – 182 мача и над 80 гола, отделно 34 мача и 6 гола в Германия и Израел. Роден е на 8 февруари 1980 г., висок е 183 см и тежи 73 кг.

- С какви чувства се завръщащ у дома?
- Щастлив съм, че се връщам в моя роден отбор. С „Етър“ съм ставал републикански шампион, имал съм хубави моменти. Сега ще работя с човек, когото мога да нарека мой приятел. „Етър“ е отбор с традиции, ще дам всичко от себе си да влезе в „А“ група.

- Какво си спомняш от тръгването ти оттук през 1999 г.?
- Много неща, и приятни, и не дотам. Бях много млад, имах оферти от „Литекс“ и „Левски“ и стана така, че подписах и с двата клуба. Благодарение на Гриша Ганчев, че отстъпи, подписах с „Левски“.

- С какво промениха тези 13 години Тодор Колев?
- Мисля, че съм играл на едно прилично ниво. Улегнах като характер и с опита, който натрупах през годините, мога да помогна на този отбор. Навсякъде съм имал хубави моменти и не мога да кажа нищо лошо за клубовете, където съм бил. Дербитата и головете с ЦСКА са били най-голямата тръпка.

- Ти влезе в елита с „Лудогорец“, сега как намираш „Етър“, смяташ ли, че е конкурентен за промоция?
- Защо не. Наистина в „Лудогорец“ бяха създадени добри условия, бяха събрани добри футболисти, помогнахме и вкарахме отбора. Но „Лудогорец“ вече е затворена страница за мен, вече мисля за „Етър“. Надявам се и тук да се получи. Най-важното е организацията в клуба и да има база за тренировки.

- Събирате се футболисти със сериозни визитки в „А“ група, можете ли да подцените мачовете в „Б“ група?
- Няма шанс това да стане. Излизаш на терена и там всички са равни. Събрали сме се тук добри футболисти да помогнем „Етър“ да влезе в „А“ група. Този отбор заслужава най-после да влезе в елита.

Снимка: "Велико Търново спорт"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK