Рапид (Шумен) Шумен 2007

Ремонтират стадиона в шуменския квартал Дивдядово

Община Шумен подписа договор с Министерството на физическото възпитание и спорта за финансово подпомагане за ремонт и реконструкция на стадион „Чавдар" в кв. Дивдядово. Съобщават от пресцентъра на община Шумен.

 

Сумата е 140 776 лв., а договорът е с краен срок на действие 30 август 2012 г. Дотогава трябва да бъдат извършени различните видове строително монтажни работи – кофражни и бетонни конструкции, доставка и поставяне на предпазни мрежи, доставка и монтаж на 700 седалки, стоманени конструкции, както и изграждане на подземна поливна система, каза на пресконференция днес зам.-кметът по финанси Александър Генчев. Това е един дългоочакван ремонт на този стадион, проектът е представен преди доста години, но това финансово подпомагане идва едва сега, допълни Генчев. Работата по проекта ще стартира след провеждане на обществена поръчка и избор на изпълнител.

 

Първоначалният проект бе на стойност 320 000 лв., а намеренията бяха да бъдат изградени и нови бани, тоалетни и ограда на стадиона. Ще продължим да търсим средства за довършване на проекта, защото без ограда и съблекални няма как да работи стадионът, допълни Даниел Даулов, ст. експерт „Младежки дейности, спорт и туризъм".

 

Стадионът е общинска собственост, има охрана и към момента се поддържа много добро тревно поле, което даде основание на Министерството на спорта да отпусне макар и част от необходимите суми за реконструкцията. Преди години стадионът бе обявен за даване на концесия, но не се намери кандидат да го стопанисва.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK