Малеш 1940 Микрево Вихрен

Общинският съвет в Сандански одобри обединението на Малеш и Вихрен

Общинските съветници в Сандански гласуваха с пълно мнозинство футболният отбор на Вихрен да вземе лиценза на Малеш (Микрево), съобщава agencia.bg.

 

Това стана на извънредна сесия на ОбС-Сандански за финансирането на спорта и ФК Вихрен. Представителите на различните политически партии в местния парламент стигнаха до извода, че моментът не е за изпускане и всички гласуваха „за” това Вихрен да играе през пролетта в „Б” група с лиценза на Малеш.

 

До пререгистрацията на клуба след края на сезона, когато отборът ще се казва вече Вихрен са намерени спонсори, които да наливат пари в клуба. Вече излязоха на яве местни бизнесмени, които ще помагат на отбора.

 

„Това, че утре ще пътуваме с автобус до Кавадарци за турнира „Вуко Каров” подсказва, че футболът в Сандански не е забравен. Пътуването до Македония е напълно безплатно уреден от превозвача Румен Пачов. Друг бизнесмен, строителният предприемач Драго Делев, който е бивш футболист на Вихрен  закупи на отбора 35 анцуга. За гостуванията на отбора за мачовете от първенството, също ние обещан безплатен превоз от други хора”, коментира треньорът на Вихрен Пламен Мицански.

 

„Гладиаторите” потеглят утре в 07.00 часа сутринта за Кавадарци, съседна Македония и от 12.00 часа местно време или 13.00 часа българско време ще открият традиционния турнир „Вуко Каров” с мач срещу домакините Тиквеш.

 

Веднага след това от 14:00 часа играят другите два отбора на Силекс (Кратово) и Победа Юнион (Прилеп).
В неделя загубилите отбори се срещат в 12:00 часа в спора за третото място, докато победителите играят за първо място от 14:00 часа.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK