Китай

Италианец застава начело на китайския национален отбор

След издънката на Хосе Антонио Камачо начело на китайския национален отбор и ранното отпадане от квалификациите за Мондиал 2014, от футболната федерация на най-многолюдната държава са решили да заменят испанеца.

 

 

Първоначалните варианти за треньори са Фабио Капело и Марчело Липи. На бившия вече национален селекционер на Англия са предложении 8 милиона долара на година, ако той се съгласи да застане начело на Китай. Освен треньорски функции обаче дон Фабио ще трябва да разработи скаутска мрежа и да помага за реформи в местния футбол. Капело иска за свой помощник да вземе Франко Барези, който бе неговя дясна ръка в Англия и Реал Мадрид. Барези обаче иска да остане в Рома до края на сезона.

 

 

Ако Капело обаче не се съгласи, китайската футболна федерация смята да се насочи към световния шампион с Италия от 2006 година Марчело Липи. Той обаче за момента предпочита да изчака провеждането на ЕВРО 2012, след което се очаква да има свободни постове за национални селекционери.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK