Чавдар (Етрополе) Чавдар Етрополе (17) Чавдар Етр (до 19)

Новара взе талант от школата на Стоичков в Етрополе

Елитният италиански Новара взе окончателно решение да привлече Алеко Алеков от Чавдар (Етрополе), респективно академия "Христо Стоичков". Юношеският национал на България до 17 години беше на тестове тази седмица.Талантът е впечатлил скаутите на клуба още преди да пристигне на финални проби. Наблюдаван е по време на елитната квалификация в Германия, където е играл като десен краен защитник. Нормално Алеков е левичар и оперира като ляв бек и централен защитник, пише Prosport.bg.В Новара са били приятно изненадани и от фитнес теста, на който е бил подложен. Резултатите му са били сходни с тези на играчите от първия отбор. Двигател на тестовете и първите разговори е обичайно заподозреният Петьо Костадинов и партньорът му в Италия Диян Янков.В следващите две седмици ще бъдат уредени и всички формалности. Основните преговори са приключени и всичко е договорено. Младокът ще се присъедини към новия си клуб от следващия сезон.


Алеко Алеков се завръща в България в събота, в 22.10 часа с полет от Мюнхен. А на 5 април пък ще замине на лагер в Германия с националния отбор до 16 години.Интересно е да се отбележи, че само за седмица академия "Христо Стоичков" към ФК Чавдар (Етрополе) сключи договор за сътрудничество с Емполи и осъществи трансфер. При това противно на твърденията за закриване на Академията.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK