Евроколеж (Пловдив) ФК Хасково 1957 Тунджа 2007 (Желю войвода) Левски 2005 (Крумовград) ОФК Стралджа-2 (Стралджа) Верея (Стара Загора) Родопа

ЗС на БФС Пловдив определи кои ще се борят за местата в ЮИ "В" група

Зоналният съвет на БФС в Пловдив обяви имената на 7-те отбора, които ще участват в квалификациите за определяне на двата нови участника в Югоизточната "В" група. Това са Родопа-Смолян (Смолян), Тунджа-2007 (с. Желю войвода, област Сливен), Верея (Стара Загора), Евроколеж (Пловдив), Хасково 2 (Хасково), Стралджа (Стралджа) и Левски-2005 (Крумовград, област Кърджали). Единствено Бургаска област не излъчи представител за участие в квалификациите. Там победител стана съставът на ФК Ахелой от едноименното морско градче, но няма право на участие в квалификациите, тъй като не разполага с детско-юношеска школа. Жребият за двата кръга ще се тегли на 1 юни, петък, от 12,00 часа в сградата на ЗС на БФС-Пловдив.

За попълване на състава на Североизточната В група най-вероятно няма да се провеждат квалификации, обяви за БТА секретарят на ЗС на БФС-Варна Петър Петров. В тази трета лига има пет свободни места и първо ще бъдат проверени тези окръжни първенци, които имат желание и възможности да се изкачат нагоре.

Баражи ще има единствено при повече от пет желаещи. По същия начин стоят нещата и в Северозападната В група, където три отбора се отказаха от участие и също новите членове ще бъдат приети на база на лицензирането им.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK