Светкавица

ОФИЦИАЛНО: Светкавица с нов собственик

Смяната на собствеността в ПФК Светкавица (Търговище) приключи днес. Новите собственици от ЕМУ АД поеха управлението на клуба от досегашния президент инж. Петко Матеев. Община Търговище остава акционер в клуба, а Петко Матеев вече е почетен президент на клуба.

След като договорът за прехвърлянето на акциите на клуба е факт, то промяната ще бъде вписана и в съда. Повече от месец вървяха разговорите между инженер Матеев и фирмата, която се занимава с енергетика, електромонтаж, строителство и ремонт на електрически уредби и въздушни линии. Собствениците на фирмата ЕМУ АД- инж. Таньо Танев и Драган Танев ще се занимават директно с управлението на клуба.

Двамата започват подготовката на проект, според който Светкавица трябва да се върне в А група и да се превърне във фактор в българския футбол. Най-напред новите инвеститори ще извадят сума за селекция, която да върне мълниите в елита, а постепенно започват работа по подобряването на детско-юношеската школа.


В Търговище винаги са се раждали добри млади таланти, които обаче често са обирани от други клубове. Такъв е примерът с бившия нападател на Левски Исмаил Иса, както и 17-годишната звезда на Литекс Никола Колев. Целта оттук нататък е такива играчи да остават в Светкавица. Първото публично появяване на новите собственици ще бъде по време на контролната среща на Светкавица на 3-и юли във Враца срещу местния Ботев.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK