Герганин извор (с.Бисер) Витоша Бистрица

Бойко кара Витоша Бистрица в село Бисер

Носителят на Купата на Аматьорската Футболна лига "Витоша" /Бистрица/, отборът в който играе и премиерът Бойко Борисов ще гостува на местния "Герганин извор" по време на официалното откриване на стадиона в село Бисер, пише Хасковска марица. Това съобщиха вчера от футболната централа на специална пресконференция в Хасково, където докладваха още как върви възстановяването на стадиона, който се намира на метри от реката, и също пострада от наводнението на 6 февруари. 


Проблемите с футболната база на село Бисер е една от главните задачи на БФС. Той се следи изключително персонално от президента Борислав Михайлов, и така ще бъде докато всичко приключи. Съюзът инвестира близо 20 000 лева за изчистване на терена от калта и затревяването му, но сега предстоят още доста довършителни работи, заяви директорът на Направление "Първенства и турнири" към БФС Антон Попов. Очаква се веднага след откриването на терена Борисов да поиграе срещу местния отбор"Герганин извор", каза още футболният шеф.

 

Както вече "Хасковска Марица" нееднократно писа, от началото на ремонта специализираната хасковска фирма "Арис" изнесе 725 кубика кал и застла терена с 245 кг семе. Бяха почистени и съблекалните. Сега предстои да бъдат монтирани 200 седалки за публиката, каквито не е имало преди по секторите. 

 


От своя страна за 50 000 лева по програми на Спортното министерство за възстановяване на оградата на стадиона, кандидатства и президентът на клуба Петър Вълчев, който също присъства на срещата с медиите вчера. Той оведоми присъстващите още, че документацията вече е входирана в МФВС и сега очакват парите. В "Герганин извор" се надяват в най-скоро време да получат обещаните от Борислав Михайлов екипи, топки и мрежи за детския и мъжкия отбор на селото.


След трагедията в селото, през целия пролетен сезон момчетата на Петьо - Каката играха домакинските си мачове в Харманли. Очаква се спортното съоръжение да бъде готово в края на септември или началото на октомври. От своя страна, шефът на Направление "Първенства и турнири" Антон Попов, обеща сам да инициира футболен турнир за 8 отбора от деца /подготвителни групи/, който да стане и традиционен.Попов благодари още и на своите партньори, които помагат за решаване на проблема в Бисер.

 

 

Снимка: Новинар Юг

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK