Спортист (Драговищица) Искър 2005 (гара Лакатник)

Спортист Драговища тръгна с победа

Всичко най-интересно се случи само за осемнадесет минути

Отборът на "Спортист" откри новата кампания в ОФГ "София - Запад" с домакински успех срещу "Искър" (Гара Лакатник) с 4:2 под дъжда в Драговищица.

Мачът бе привлекателен за гледане само в последните осемнадесет минути на първата част, когато паднаха пет от шестте попадения и интригата на практика бе убита. За качеството на играта вина имаше и дъждът, който сякаш нарочно се изсипа през второто полувреме и престана точно с последния съдийски сигнал.

Срещата започна с надмощие на момчетата с бели фланелки през първия четвърт час, но след това гостите погледнаха по-смело към противниковата врата. Опасностите до 27-мата минута обаче бяха рядкост. Тогава центриране от корнер бе засечено с глава от Николай Георгиев и резултатът стана 1:0.

Голът доведе до подем редиците на "Спортист", който притисна опонента в собствената му половина. В 33-ата бранител в черно игра с ръка и реферът посочи бялата точка, а дузпата бе превърната в попадение за 2:0. Само две минути по-късно лошо изнасяне на коженото кълбо се превърна в подарък за домакините и доведе нещата до класически резултат.

"Искър" тръгна напред и успя да намали след хубава комбинация, матирала с бързи пасове защитата на "бяло-зелените".

До финала на първата част обаче "спортистите" отговориха, отчитайки се с нов гол след удар от близко разстояние.

Малшанс пък преследваше голмайсторът Георгиев, отбелязал и третото попадение за домакините, тъй като още едно негово - най-красиво от всички, бе отменено заради фаул преди изстрела. В една спорна ситуация след негов шут пък се получи бразиле и топката сякаш премина голлинията с цял обем, но промяна на резултата не бе отчетена.

Точно в този интервал над Драговищица се върна и дъжда, който не спря до финала на срещата. Това стана и причина след почивката да не се случи почти нищо интересно.

Отборът от община Своге стана по-агресивен, като овладя центъра и печелеше повече първа топка, докато домакините разчитаха предимно на извеждания от дълбочина по крилото и статични положения. Към вратата на "Спортист" имаше няколко удара, но те или бяха спасени, или извън рамките й.

Така се стигна до последната атака в мача, която сякаш се случи, за да не кара най-верните зрители да съжаляват, че са останали. Бе отсъдена втора дузпа, макар сега в ущърб на драговищенци, а опонентът се отчете с още един почетен гол за крайното 4:2.

Следващия кръг в Годеч е дербито между първите два тима от миналия сезон: "Ком" - "Спортист".

ВИТРИНА НА МАЧА:
■ГОЛОВЕ: 4:2 (4:1)*
■ГРЕДИ: 1:0 (1:0)
■ДУЗПИ: 1:1 (1:0)
■УДАРИ: 14:16 (11:7)
■точни: 8:8 (7:3)
■неточни: 6:8 (4:4)
■КОРНЕРИ: 7:6 (3:1)

Стадион в с. Драговищица,150 зр.

*Заб: в скоби са данните за първото полувреме

РЕШЕТКА С ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА "СПОРТИСТ" (Д-ца) - СЕЗОН 2012/13 :

Съперник: Домакин: Гост:

■"Ком" 11-и кръг 2-ри кръг
■"Вихър" (Алд) 14-и кръг 5-и кръг
■"Правец" 4-и кръг 13-и кръг
■"Драгоман" 16-и кръг 7-ми кръг
■"Искра" 8-ми кръг 17-и кръг
■"Торнадо" 6-и кръг 15-и кръг
■"Церово" 18-и кръг 9-и кръг
■"Искър" 4:2 10-и кръг
■"Спортист" (Св) 3-и кръг 12-и кръг

Мони Георгиев 

Небето над Драговищица бе мрачно, а теренът - хлъзгав

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK