Пирин Благоевград

Боздански е новият треньор на Пирин

Йордан Боздански ще бъде новият старши треньор на новосформираното Общинско дружество Пирин, информира агенция е79. Управителят на дружеството Николай Петрунов и кметът на Благоевград Атанас Камбитов проведоха среща вчера, на която бе взето това решение, а също така бяха обсъдени и други основни теми свързани с бъдещето на клуба.

 

Боздански, който заменя Константин Герганчев на кормилото на “Пирин”, е дал съгласието си да поеме отбора, като основното условие от негова страна е сам да определя треньорския щаб и хората, с които ще работи в клуба. Зико, както е известен Боздански, наследи Герганчев и в юношеската формация на “Пирин 2001” до 17 години. Момчетата под негово ръководство постигнаха отлични резултати, като след първия полусезон в елитната юношеска група “Пирин 2001” заема второто място с 32 точки. На първо место са юношите на “Левски”, само с две точки пред благоевградчанчетата. 

 

Все по-голяма е вероятността ОФК “Пирин” да заиграе на пролет в “Б” група с лиценза на “Септември” Симитли. Ако това стане обаче Боздански и футболистите трябва да хвърлят всички сили, за да запазят отбора в елита, защото в момента симитличани са реално застрашени от изпадане.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK