Септември (Сф)

Директорът на Септември Йордан Йорданов пред F24: Аматьорският футбол е чиста сива икономика

Директорът на Септември София Йордан Йорданов сподели пред Football24.bg вижданията си за аматьорския футбол у нас. Според него законовите разпоредби са направени срещу хората, които искат да инвестират в спорта, а тези, които го правят в момента, влизат в сивата икономика.


"Аматьорският футбол в България представлява чиста сива икономика. Това е така заради закона, който забранява на президентите да финансират отборите в третия ешелон на футбола у нас.

 

Това кара местни забогатели хора да вкарват нерегламентирано пари във футбола, което го праща в сивата икономика. Ние сме може би единственият аматьорски отбор в нашата група, където нищо не се заплаща. В другите клубове, които са със същия статут като нас, има заплати, които се дават под масата. Отборите, които се борят за "Б" група, получават заплати по 1000 лева.

 

Така става, че нашият аматьорски отбор се изправя срещу професионалисти. Трябва да се позволи на президентите и управниците в аматьорския футбол да инвестират пари. Така излиза, че тези хора, които в момента го правят, трябва да отидат на съд. Това е узаконено престъпление в момента.

 

Нашата мисия е да развиваме само детско-юношеската школа. Това е причината да оставаме без футболисти, тъй като те търсят развитието си на друго място, където могат да получат пари. Над 30 наши юноши в момента играят в "А" група", сподели още Йорданов пред Football24.bg.

 

фото: Благовеста Цветкова, в-к "Дума"

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK