Черноморец

През лятото на 2005 г. в град Бургас, където вече съществува Черноморец 1919 (собственост на Ивайло Дражев), е учреден общински футболен клуб Черноморец 919. Скоро след възникването му е предприет опит за обединение с Вихър 2000 (Айтос), но той е неуспешен, и двата отбора продължават да се развиват самостоятелно като новите акули играят на мястото на "Вихър" в югоизточната „В“ футболна група, докато айтослии доста изненадващо се задоволяват с участие в „А“ окръжна.

През лятото на 2006 г. нов скандал разтърсва морския град, след решение на бургаския общински съвет за обединение на съществуващите спортни бази в община Бургас, Черноморец 919 се преструктурира и преименува на Черноморец Бургас, играе на ст. "Нафтекс", който е преименуван на "Лазур", президент на отбора е Митко Събев (президент и на Нафтекс играещ в същата група), а ядрото на отбора е изградено също от играчи на "шейховете". През 2007 година, само 2 години след създаването си, отборът печели промоция за участие в „А“ футболна група.

 

 

amp;

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK